sâmbătă , 23 iunie 2018

Ceva ce nu stiai despre… inelul de logodna

Simbolistica inelului de logodna

images

Ca simbolistica, daruirea inelului de logodna se pare ca isi are radacinile in Egiptul Antic, unde ,daca un barbat daruia femeii iubite un inel, iar aceasta il primea, simboliza ca va respecta un juramant de uniune, daruire si supunere fata de barbatul caruia urma sa ii fie alaturi si fidela toata viata. Acestia purtau inelul pe degetul inelar (de aici si numele popular al celui de-al patrulea deget) de la mana stanga, o alta legenda spunand ca acesta are legatura directa cu inima, organul unde se “stocheaza” dragostea si sentimentele. Inelul era daruit in cadrul unei ceremonii la casa parintilor fetei.

In timpul Colonismului din America, un degetar era oferit ca un semn de companie eterna. Femeile indepartau varful degetarului pentru a crea un inel. Prima utilizare documentata a unui inel cu diamant care sa semnifice logodna a fost a Arhiducelui Maximilian al Austriei în curtea imperiala a Vienei în 1477, la legământul lui cu Mary de Burgundy. Asta i-a influentat pe cei bogati, din sfera inalta a societatii sa le ofere inele de logodna iubitelor lor.

inel

Istoria inelelor de logodna incepe în 1215 cand Papa Inocentiu al 3-lea a stabilit o perioada de asteptare intre promisiunea casatoriei si casatoria propriu zisa. De asemenea, inelele semnificau devotiunea partenerului unul fata de altul in acea perioada. In acele vremuri, inelele de logodna,reprezentau adesea rangul social deoarece doar cei bogati isi permiteau sa cumpere inele de logodna cu diamante.

Vremurile s-au schimbat, dar primirea inelului de logodna reprezinta, in continuare un moment unic si plin de semnificatie in viata unei femei.
Acesta reprezinta unuinea, intregirea a doua suflete. Femeia primeste prin inelul de logodna dorinta barbatului de a o avea alaturi si totodata dragostea acestuia. El reprezinta si un inceput, dorinta fiecarei fete de a trece la statutul de femeie maritata si insumeaza poate cele mai frumoase semnificatii ale dragostei.

inele_logodna_diamant

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pinterest
EmailEmail
PrintPrint
WP Socializer Aakash Web