sâmbătă , 23 iunie 2018

Sfaturi in alegerea muzicantilor pentru nunta

Muzica poate asigura sau nu reusita unei nunti. Cea mai buna alegere este o formatie care se pricepe sa interpreteze cat mai multe stiluri, multumind astfel cat mai multi dintre invitati.

live_music_detail

In alegerea muzicantilor potriviti pentru nunta mult visata trebuie sa tineti cont de anumite aspecte :

Cereti recomandari prietenilor ! Este foarte important sa aveti referinte bune despre muzicantii pe care doriti sa fie responsabili de atmosfera nuntii voastre. Uneori, filmuletele de pe Internet nu sunt suficiente pentru a va face o impresie reala si obiectiva, pentru ca este important sa stiti cam care este prestatia lor pe intreaga perioada a evenimentului, care este stilul muzical care ii reprezinta cel mai bine si care sunt punctele lor forte.

images (2)

Inainte de a semna un contract cu muzicantii asupra carora te-ai hotarat, discuta cu acestia detalii de genul : ora pana la care se obliga sa cante, fa-le cunoscute preferintele voastre muzicale ( inclusiv melodia pe care doriti sa incepeti seara ), genul muzical pe care doriti sa se puna accent in functie de tematica aleasa pentru nunta voastra.

Formatie sau DJ…?

Un avantaj al alegerii unui DJ ce va oferi fondul muzical pentru nunta este acela, ca de cele mai multe ori acestia sunt persoane tinere, dinamice, care dispun de echipamente performante si pot oferi un playlist pentru nunta compus din melodiile preferate in interpretarea lor originala. Trebuie sa fiti totusi atenti … pentru a fi un DJ bun nu inseamna ca este suficient o aparatura performanta. Acesta trebuie sa stie sa mentina nuntasii pe ringul de dans, sa observe spre ce muzica inclina invitatii, sa stie sa schimbe melodiile la timp si sa refuze cu tact avalansa de cereri venite din partea invitatilor. Un DJ bun simte ce se intampla pe ringul de dans. Stabiliti cu DJ-ul ales ce melodii ati dori pentru anumite momente ale nuntii, ca acesta sa stie clar ce are de facut.

sonorizari_in_functie_de_locatie_dj

Pe de alta parte, componentii formatiilor live pentru nunta sau lautarii, cunosc foarte bine traditiile, obiceiurile si bineinteles, au cate o melodie in repertoriu pentru fiecare dintre acestea. Ei va vor insoti pe tot parcursul nuntii si vor smulge lacrimi de emotie la pregatirea miresei (putine sunt mamele care sa nu planga in aceste momente) dar vor face de asemenea sa rasune vazduhurile in acordurile horelor, sarbelor, invartitelor si asa mai departe. Desigur, aceste formatii de muzicanti pentru nunta au in repertoriu si melodii consacrate international, astfel putand fi multumiti toti invitatii.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pinterest
EmailEmail
PrintPrint
WP Socializer Aakash Web